sól, olej palmowy, skrobia ziemniaczana, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, ekstrakt mięsa wołowego 2,9%, cukier, suszone warzywa (cebula 1,9%, marchew, por), aromaty, barwnik (karmel amoniakalny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), suszone mięso cielęce 0,2%, liść pietruszki, przyprawy, przeciwutleniacz (lecytyny)
Bulion Cielęcy to delikatny smak, który idealnie komponuje się z łagodniejszymi zupami takimi jak pomidorowa czy kalafiorowa.
łatwe otwarcie
Winiary
Bulion cielęcy.
1 porcja (200 ml**) = energia 29 kJ 7 kcal 0%*
W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Aby uzyskać esencjonalny bulion, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Karton
Polska
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa