sól, olej palmowy, skrobia ziemniaczana, całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, aromaty (z pszenicą, soją), wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), ekstrakt mięsa wołowego 3,0%, cukier, barwnik (karmel amoniakalny), suszone warzywa (marchew 0,5%, czosnek), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), liść pietruszki, pieprz czarny, przeciwutleniacz (lecytyny)
Rosół Wołowy Winiary to idealny sposób na podkreślenie smaku i aromatu domowych zup oraz ulubionych potraw. Dzięki niemu masz pewność, że danie będzie smakowało Tobie i Twojej rodzinie. Możesz wykorzystać go zarówno do podkreślenia smaku zup i sosów, jak również do doprawienia innych potraw.
Aby uzyskać esencjonalny bulion wołowy rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody, a do podkreślenia smaku użyj jedynie 1 kostkę na 1 litr płynu. Przy użyciu kostki bulionowej większość dań nie wymaga dosalania, dzięki czemu masz pewność, że danie będzie udane i smaczne.
Rosół Wołowy Winiary to:
- gwarancja, że danie zawsze się uda
- idealnie przyprawione danie
- znany i lubiany smak
- prosty i szybki sposób na podkreślenie smaku i aromatu przygotowywanej potrawy
- dostępny jest w różnych wielkościach opakowań: 6, 12 i 18 kostek
łatwe otwarcie
Winiary
Rosół wołowy.
1 porcja (200 ml**) = energia 28 kJ 7 kcal 0%*
W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Aby uzyskać esencjonalny rosół rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Sycąca zupa hamburgerowa (4 porcje)
2 kostki Rosołu wołowego Winiary
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
2 łyżki oleju
1 marchewka
1 duża czerwona papryka
1 puszka pomidorów krojonych
1 łyżka koncentratu pomidorowego
100 g startego żółtego sera
pieprz, bazylia
Kostki rozpuść w 3/4 litra wrzącej wody. Cebulę i czosnek oczyść. Czosnek i paprykę pokrój w kostkę, cebulę w piórka. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj czosnek i mięso mielone, przesmaż, dopraw pieprzem i bazylią. Marchew obierz i pokrój w talarki. Wszystkie składniki wraz z pomidorami połącz z rosołem. Gotuj razem do miękkości warzyw (ok. 20 min). Dodaj koncentrat wymieszaj, zagotuj. Zupę rozlej do miseczek i posyp żółtym serem.
Karton
Polska
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa