Dr. Oetker pouding crème
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł. 100 g |
---|---|
Energia | 384 kJ |
Energia | 91 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,0 g |
Węglowodany | 15,7 g |
w tym Cukry | 11,3 g |
Białko | 3,0 g |
Sól | 0,11 g |
Deser można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
- o aksamitnej konsystencji
- szybki i bez grudek
Energia w 100 g 384 kJ / 91 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
1. Zagotuj 500 ml mleka i odstaw z ognia.
2. Po upływie ok. 1-2 min. proszek wsyp do mleka i mieszaj energicznie trzepaczką ok. 1 min.
3. Budyń wlej do salaterek lub szklanej misy. Podawaj na ciepło lub na zimno.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego