Pudding préféré au goût de chocolat de sucre
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł. 100 g |
---|---|
Energia | 400 kJ |
95 kcal | |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 16,0 g |
w tym Cukry | 9,7 g |
Białko | 3,2 g |
Sól | 0,12 g |
Deser można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 145 g | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Mleko : | Zawiera |
- o aksamitnej konsystencji
- szybki i bez grudek
Energia w 100 g 400 kJ / 95 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
1. Zagotuj 500 ml mleka i odstaw z ognia.
2. Po upływie ok. 1-2 min. proszek wsyp do mleka i mieszaj energicznie trzepaczką ok. 1 min.
3. Budyń wlej do salaterek lub szklanej misy. Podawaj na ciepło lub na zimno.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego