Dr. Oetker cheesecake froid sans gluten


Wartości odżywcze (%) | po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane) 100 g |
---|---|
Energia | 600 kJ |
Energia | 142 kcal |
Tłuszcz | 4,0 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 3,3 g |
Węglowodany | 21,0 g |
w tym Cukry | 18,0 g |
Białko | 5,9 g |
Sól | 0,17 g |
Sernik można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 82 g | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Mleko : | Zawiera |
Babka cytrynowa
Babka czekoladowa
Energia w 100 g 600 kJ / 142 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
- 600 ml schłodzonego mleka
lub
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po 150 g
Sposób przygotowania na mleku:
1. Przygotuj tortownicę (ø 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 minuty na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 1 godz.
Sposób przygotowania na mleku i serkach:
1. Przygotuj tortownicę (ø 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodaj 2 serki i miksuj przez 1 min.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 1 godz.
Sernik można wzbogacić dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką (najlepiej zalać nią sernik i owoce, gdy jest lekko tężejąca).
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po 150 g
lub
- 600 ml schłodzonego mleka
Sposób przygotowania na mleku i serkach:
1. Przygotuj tortownicę (? 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodaj 2 serki i miksuj przez ok. 2 min.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.
Sernik możesz wzbogacić dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i Galaretką Bezglutenową Dr. Oetkera (zalej nią sernik i owoce, gdy jest ona lekko tężejąca).
Sposób przygotowania na mleku:
1. Przygotuj tortownicę (? 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 minuty na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.
Dodaj to, co lubisz!
Możesz zamienić dodatki na:
- 500 ml mleka + 150 g jogurtu
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
cukier, żelatyna, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, olej palmowy, SERWATKA w proszku (z MLEKA), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem oc(...)


prix: 6,88 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_fromage_non_cuit_avec_une_garniture_en_poudre_gele_w_proszku/19066.htmlcukier, skrobia pszenna, mąka pszenna, mąka pszenna tortowa, kakao w proszku o obniżonej zawartość tłuszczu 5 %, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, proszek do (...)


prix: 10,49 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/une_grande_feuille_de_gteau_avec_la_saveur_chocoloate_o_smaku_czekoladowym/29290.htmlcukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna tortowa, proszek jogurtowy 5,5 % (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowyc(...)


prix: 10,21 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/une_grande_feuille_de_yaourt_gteau_jogurtowe/29291.htmlmąką pszenna, cukier, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia, cykoria prażona, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany), przyprawy 1,3 % ((...)


prix: 10,23 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/grand_pain_dpice_de_la_feuille/33599.htmlprix: 2,54 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_Sernix_Dodatek_ulepszajacy_do_sernika/41224.htmlsyrop glukozowy, cukier, koncentraty kartamusa i cytryny, woda, substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu), substancja kons(...)


prix: 5,67 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_colorant_alimentaire_vert_zielony/44561.htmlsyrop glukozowy, cukier, woda, substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu), barwnik (błękit brylantowy FCF), substancja kons(...)


prix: 5,67 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_colorant_alimentaire_bleu_niebieski/44563.htmlcukier, preparat białkowo-tłuszczowy (tłuszcze roślinne całkowicie utwardzone w zmiennych proporcjach: palmowy, kokosowy; syrop glukozowy, emulgator: E472a, mleko w proszku od(...)


prix: 6,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Cykoria_Sernik_blyskawiczny/48018.htmlprix: 2,10 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_arme_de_gteau_aux_amandes_migdalowy/19036.htmlprix: 2,34 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_saveur_de_citron_pour_les_gteaux_cytrynowy/19037.htmlprix: 2,10 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_rhum_saveur_des_gteaux/19038.htmlprix: 0,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_poudre_pte/19040.htmlprix: 1,74 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_bicarbonate_de_soude/19042.htmlKwas cytrynowy Dr. Oetkera posiada w kuchni każda prawdziwa pani domu. Można go używać przy robieniu przetworów lub gdy masz problemy z żelowaniem. Jest idealny do usuwania za(...)


prix: 1,82 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_acide_citrique/19043.htmlŻelatyna spożywcza zwykła pochodzenia wieprzowego.\n\nW każdym domu choć raz w roku używa się żelatyny - na przykład tradycją wigilijną w Polsce jest karp w galarecie. Poprzez(...)


prix: 2,55 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_glatine_comestible/19044.htmlcukier, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, sól, witamina C, barwnik (karoteny), koncentrat soku trusk(...)


prix: 1,60 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_doux_moment_._gele_de_fraise_truskawkowy/19062.html