Dr. Oetker
masa netto

masa netto

357 g

pojemność

cena za kilogram

16,83 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5900437084503

5900437084503

prix: 6,01

produit temporairement indisponible
6.01 PLN NewCondition
mąka PSZENNA, cukier, 1,9% drożdże suszone instant (drożdże suszone (Saccharomyces cerevisiae), emulgator (monostearynian sorbitolu)), sól, aromat
Wartości odżywcze (%)Wartość odżywcza 100 g
Energia1406 kJ
Energia335 kcal
Tłuszcz13 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone7,7 g
Węglowodany47 g
w tym Cukry17 g
Białko7,0 g
Sól0,23 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Mleko : Może zawierać
Pszenica : Zawiera
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego, bez przygotowywania rozczynu, z drożdżami, w proszku
marque:Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Mieszanka w proszku do wypieku babki drożdżowej.
Przechowywanie:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy:Babka drożdżowa w proszku Dodaj: - 50 g masła - 1 jajko + 1 żółtko - 100 ml ciepłego mleka (ok. 10 łyżek) Do kruszonki: - 25-30 g zimnego masła Sposób przygotowania: 1. Kruszonka Z mieszanki do ciasta odsyp 2 pełne łyżki stołowe (ok. 60-65 g) do oddzielnego naczynia. Zagnieć z 25-30 g masła i wstaw do lodówki do schłodzenia. 2. Ciasto Rozpuść 50 g masła i odstaw do przestudzenia. Pozostałą mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj drożdże 7 g, 1 jajko, 1 żółtko, 100 ml ciepłego mleka. Całość miksuj na najwyższych obrotach (mieszadła świderki) do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodawaj powoli przestudzone masło i miksuj jeszcze przez ok. 5 minut. 3. Wyrastanie Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 40-50 minut do wyrośnięcia (podwojenia objętości). Pod koniec wyrastania nastaw piekarnik na 175°C bez termoobiegu. Foremkę (10 cm x 25 cm) wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. 4. Pieczenie Wyrośnięte ciasto przełóż do formy (wierzch ciasta możesz posmarować pozostałym białkiem). Posyp kruszonką. Wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 175°C Czas pieczenia: ok. 25-30 min (do zarumienienia i suchego patyczka Upieczoną babkę wyjmij z formy po ok. 10 min. Drożdżówka z owocami ø ok. 24 cm Do kruszonki: ok. 25-30 g zimnego masła Dodaj: - 50 g masła, - 1 jajko, - 1 żółtko, - 100 ml ciepłego mleka Dodatkowo: 200-250 g owoców świeżych lub mrożonych, np. truskawek, śliwek (bez rozmrażania) Sposób przygotowania: Z mieszanki do ciasta odsyp 2 pełne łyżki stołowe (ok. 60-65 g) do kruszonki. Zagnieć z 25-30 g masła i wstaw do lodówki. Rozpuść 50 g masła i odstaw do przestudzenia. Pozostałą mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj drożdże 7 g, 1 jajko, 1 żółtko, 100 ml ciepłego mleka. Całość miksuj na najwyższych obrotach (mieszadła świderki) do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj przestudzone masło i miksuj jeszcze przez ok. 5 minut. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 40-50 minut do wyrośnięcia (podwojenia objętości). Pod koniec wyrastania rozgrzej piekarnik (175°C) bez termoobiegu. Tortownicę (Ø 24 cm) wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto przełóż do formy. Wyłóż owoce, posyp kruszonką. Wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 25-30 minut do zarumienienia i suchego patyczka. Smacznego! Babka z lukrem ø ok. 22 cm Dodaj: - 50 g masła, - 1 jajko, - 1 żółtko, - 125 ml ciepłego mleka, - 50 g drobnych rodzynek Do lukru: ok. 150 g cukru pudru, sok z 12 cytryny, 20 ml wrzątku (ok. 2 łyżki) Sposób przygotowania: Rozpuść 50 g masła i odstaw do przestudzenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj drożdże 7 g, 1 jajko, 1 żółtko, 125 ml ciepłego mleka. Całość miksuj na najwyższych obrotach (mieszadła świderki) do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj przestudzone masło i miksuj jeszcze przez ok. 5 minut. Pod koniec miksowania dodaj rodzynki. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 40-50 minut do wyrośnięcia (podwojenia objętości). Pod koniec wyrastania rozgrzej piekarnik (175°C) bez termoobiegu. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Wyrośnięte ciasto przełóż do formy. Wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 25-30 min do zarumienienia i suchego patyczka. 5 min po upieczeniu wyjmij z formy na kratkę do studzenia. Lukier: Cukier puder wymieszaj z sokiem z cytryny i gorącą wodą, polukruj jeszcze ciepłą babkę. Smacznego!
Rodzaj opakowania:Pudełko
Zawartość opakowania:Opakowanie zawiera:, 350 g mieszanki do wypieku Babki drożdżowej, 7 g drożdży suszonych instant
Adres producenta:
Adres zwrotny:
Dr. Oetker Dr. Oetker fromage non Dr. Oetker Dr. Oetker fromage non
cuit avec une garniture en poudre gelée 195 g
36,67zł/kg

prix: 7,15

PLN
1
10
date d'expiration 2025-02-28
Delecta une grande feuille de Delecta une grande feuille de
gâteau avec la saveur chocoloate 670 g
15,10zł/kg

prix: 10,12

PLN
1
3
date d'expiration 2025-04-30
Delecta une grande feuille de Delecta une grande feuille de
yaourt gâteau 640 g
15,80zł/kg

prix: 10,11

PLN
1
4
date d'expiration 2025-02-28
Dr. Oetker Dr. Oetker colorant Dr. Oetker Dr. Oetker colorant
alimentaire rouge 10 g
567,00zł/kg

prix: 5,67

PLN
1
4
date d'expiration 2025-06-30
Dr. Oetker Dr. Oetker colorant Dr. Oetker Dr. Oetker colorant
alimentaire vert 10 g
565,00zł/kg

prix: 5,65

PLN
1
4
date d'expiration 2025-07-30
Dr. Oetker Dr. Oetker colorants Dr. Oetker Dr. Oetker colorants
alimentaires jaune 10 g
567,00zł/kg

prix: 5,67

PLN
1
5
date d'expiration 2025-05-30
Dr. Oetker Dr. Oetker colorant Dr. Oetker Dr. Oetker colorant
alimentaire bleu 10 g
564,00zł/kg

prix: 5,64

PLN
1
6
date d'expiration 2025-04-30
Cykoria Cykoria Sernik Cykoria Cykoria Sernik
błyskawiczny 190 g
36,00zł/kg

prix: 6,84

PLN
1
11
date d'expiration 2025-07-30
Dr. Oetker Ajerkoniakowy gâteaux Dr. Oetker Ajerkoniakowy gâteaux
Dr. Oetker crème en poudre 120 g
49,92zł/kg

prix: 5,99

PLN
1
16
date d'expiration
2024-10-30
Dr. Oetker Gâteaux Dr. Oetker Dr. Oetker Gâteaux Dr. Oetker
crème de vanille en poudre 120 g
49,92zł/kg

prix: 5,99

PLN
1
7
date d'expiration
2024-09-30
Dr. Oetker Chocolat gâteaux Dr. Dr. Oetker Chocolat gâteaux Dr.
Oetker crème en poudre 120 g
55,42zł/kg

prix: 6,65

PLN
1
10
date d'expiration
2024-10-30
Dr. Oetker Dr. Oetker arôme de Dr. Oetker Dr. Oetker arôme de
gâteau aux amandes 9 ml
260,00zł/l

prix: 2,34

PLN
1
12
date d'expiration 2024-11-30
Dr. Oetker Dr. Oetker saveur de Dr. Oetker Dr. Oetker saveur de
citron pour les gâteaux 9 ml
260,00zł/l

prix: 2,34

PLN
1
21
date d'expiration 2024-10-30
Dr. Oetker Dr. Oetker rhum saveur Dr. Oetker Dr. Oetker rhum saveur
des gâteaux 9 ml
262,22zł/l

prix: 2,36

PLN
1
2
date d'expiration 2024-11-30
Dr. Oetker Dr. Oetker poudre à Dr. Oetker Dr. Oetker poudre à
pâte 30 g
37,33zł/kg

prix: 1,12

PLN
1
37
date d'expiration 2025-01-30
koszyk z zakupami
zwiń koszyk
Dostawa: jutro
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5