cukier, suszone warzywa 16,0 % (czerwona papryka 8,3 %, czosnek 4,1 %, cebula), mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy 3,8 % (imbir, papryka chili, pieprz czarny, kurkuma), kwas (kwas cytrynowy), ekstrakt drożdży, skrobia kukurydziana, olej palmowy, aromat
woreczek do pieczenia, po prostu dobre!
Winiary
Kompozycja do przygotowania dania: Soczysty kurczak w sosie słodkim chili.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lista zakupów
1 kg pałek kurczaka (ok. 8 sztuk)
Sposób przyrządzenia:
60 min., 4 porcje
1. Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill.
2. Do woreczka z górnej części opakowania włóż pałki z kurczaka i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania. Woreczek zamknij czerwoną zapinką, którą znajdziesz w woreczku.
3. Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
4. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 60 minut. Jeśli chcesz, aby skórka była bardziej chrupiąca, 10 minut przed końcem pieczenia folię należy rozciąć i rozchylić.
5. Po wyjęciu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego gorące powietrze.
Dobrze smakuje podany z ryżem i zieloną sałatą.
Saszetka