usines polonaises de canne à sucre de Demerara brut

Nasz cukier trzcinowy pochodzi z Mauritiusa - wyspy położonej na Oceanie Indyjskim, oddalonej o ok. 900 km na wschód od Madagaskaru. Blisko 90% gruntów rolnych wyspy przeznaczono na uprawę trzciny cukrowej. Mauritius uznawany jest za najlepsze miejsce do jej uprawy, ponieważ panujące tam warunki klimatyczne sprzyjają otrzymywaniu wysokiej jakości cukru. Nasz cukier nie jest rafinowany, dzięki czemu zachowuje to, co najcenniejsze w trzcinie cukrowej.\n\nPrzeznaczony do słodzenia herbat i kaw a także drinków, owocowych przecierów oraz mlecznych koktajli. Doskonały także do pieczenia ciast i babeczek. Podkreśla aromat cynamonu, wanilii i czekolady. Jego złoto-brązowe, duże kryształy doskonale spełniają rolę dekoracyjną oraz jako słodka posypka.\n\nNierafinowany, dzięki czemu zachowuje to, co najcenniejsze w trzcinie cukrowej.
usines polonaises de canne à sucre de Demerara brutusines polonaises de canne à sucre de Demerara brut
masa netto

masa netto

500 g

pojemność

cena za kilogram

11,96 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5900766002278

5900766002278

prix: 5,98

produit temporairement indisponible
5.98 PLN NewCondition
cukier trzcinowy nierafinowany Demerara
Wartości odżywcze (%)w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1683 kJ/396 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 99 g
w tym cukry 99 g
Białko 0 g
Sól 0 g

Nasz cukier trzcinowy pochodzi z Mauritiusa - wyspy położonej na Oceanie Indyjskim, oddalonej o ok. 900 km na wschód od Madagaskaru. Blisko 90% gruntów rolnych wyspy przeznaczono na uprawę trzciny cukrowej. Mauritius uznawany jest za najlepsze miejsce do jej uprawy, ponieważ panujące tam warunki klimatyczne sprzyjają otrzymywaniu wysokiej jakości cukru. Nasz cukier nie jest rafinowany, dzięki czemu zachowuje to, co najcenniejsze w trzcinie cukrowej.
Przeznaczony do słodzenia herbat i kaw a także drinków, owocowych przecierów oraz mlecznych koktajli. Doskonały także do pieczenia ciast i babeczek. Podkreśla aromat cynamonu, wanilii i czekolady. Jego złoto-brązowe, duże kryształy doskonale spełniają rolę dekoracyjną oraz jako słodka posypka.
Nierafinowany, dzięki czemu zachowuje to, co najcenniejsze w trzcinie cukrowej.
marque:Polskie Młyny
O marce:Do innych Państwa wypieków polecamy również Mąkę Szymanowską oraz Olej rzepakowy Polski.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara
Przechowywanie:Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przepisy:Nasz przepis na
Tort bezowy z kremem kawowym
Spody bezowe:
300 g cukru trzcinowego Demerara Polskie Młyny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta soli
6 białek
Krem kawowy:
2 łyżki espresso lub kawy zbożowej lub kakao
250 g serka mascarpone
250 ml śmietany 36%
Przygotowanie:
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Pianę ubijać tak długo, aż będzie gładka i lśniąca. Do sztywno ubitych białek dodać mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i chwilę ubijać.
Tak przygotowaną masę podzielić na dwie części i wyłożyć na papierze do pieczenia, formując dwa okrągłe, równe spody bezowe. Blaty bezowe równomiernie rozłożone na papierze do pieczenia ułożyć na dwóch blachach.
Oba blaty wstawić do rozgrzanego do 180°C piekarnika, piekąc je jednocześnie. Po zamknięciu drzwi piekarnika zmniejszyć temperaturę grzania: do 130°C z termoobiegiem, lub do 150°C bez termoobiegu. Po upieczeniu, zostawić do ostygnięcia.
Schłodzony serek mascarpone wolno miksować, wlewając schłodzoną śmietanę oraz kawę. Kiedy składniki się połączą, zwiększyć obroty miksera i miksować tak długo, aż krem będzie sztywny.
Na jeden z blatów bezowych wyłożyć krem, przykryć drugim. Delikatnie docisnąć. Z wierzchu przyprószyć kakao.
Rodzaj opakowania:Karton
Adres producenta:Wyprodukowano dla
Polskie Młyny S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
przez
Sante A. Kowalski Sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny:Polskie Młyny S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Infolinia: 801-340-000
Diamant la canne à sucre Demerara Diamant la canne à sucre Demerara
sec 500 g
13,34zł/kg

prix: 6,67

PLN
1
14
Diamant sucre en morceaux Diamant sucre en morceaux
500 g
12,38zł/kg

prix: 6,19

PLN
1
5
Bio Planet produit de sucre de Bio Planet produit de sucre de
canne brun de l'agriculture écologique 500 g
19,16zł/kg

prix: 9,58

PLN
1
2
date d'expiration 2026-01-01
Sante la canne à sucre Demerara Sante la canne à sucre Demerara
non raffiné 500 g
12,34zł/kg

prix: 6,17

PLN
1
59
Bio Planet la canne à sucre Bio Planet la canne à sucre
lumière BIO 500 g - BIO PLANET 500 g
15,98zł/kg

prix: 7,99

PLN
1
2
date d'expiration
2027-09-20
Sodasan Xylitol - sucre de bouleau Sodasan Xylitol - sucre de bouleau
500 g
46,48zł/kg

prix: 23,24

PLN
1
1
date d'expiration 2026-07-02
Radix Radix-Bis Cukier trzcinowy Radix Radix-Bis Cukier trzcinowy
Demerara 500 g
13,36zł/kg

prix: 6,68

PLN
1
1
Batom Batom Erytrytol Batom Batom Erytrytol
500 g
28,30zł/kg

prix: 14,15

PLN
1
2
date d'expiration
2025-08-22
koszyk z zakupami
zwiń koszyk
Dostawa: 2024-05-06
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5