cukier, mleczna baza [olej kokosowy, mleko w proszku odtłuszczone (13 %), serwatka (z mleka) w proszku, stabilizator: fosforany potasu], kawa rozpuszczalna (12 %), maltodekstryna, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (3 %), belgijska czekolada w proszku (0,5 %), aromaty, proszek wiśniowy (0,1 %)
deserowa pianka!, kochane za smak!
Mokate
Cappuccino o smaku wiśni w czekoladzie. Rozpuszczalny napój kawowy w proszku.
Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości (BB) oraz numer partii produkcyjnej (P) na zgrzewie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania: wsypać około 5 łyżeczek (20 g) Cappuccino do kubka. Zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą (200 ml, 80°C), jednocześnie mieszając.
Inspiracje z Cappuccino
Muffinki Cappuccino
Składniki
- 2 szklanki przesianej mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- pół szklanki oleju (lub stopionego masła)
- pół szklanki mleka (lub maślanki lub wody)
- 2 jajka
- 2 łyżki Cappuccino Mokate rozpuszczone w 2-3 łyżkach wody
Przygotowanie
W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy, Mokate Cappuccino, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce wymieszać mokre składniki. Następnie mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy tylko do ich połączenia. Dodajemy grubo posiekaną czekoladę (opcjonalnie) i lekko mieszamy, przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym wcześniej do 180 - 190 st. C przez ok. 20-25 minut. (do suchego patyczka). Od razu po upieczeniu wyjmuję z piekarnika i studzę na kratce. Z jednej porcji przygotujesz ok. 10 dużych muffinek.
Saszetka