la poudre à pâte circulaire


Pszenica : | Zawiera |
Tradycja zobowiązuje
Składniki:
5 jajek, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mąki pszennej, 1 szkl. mąki ziemniaczanej, 1 szkl. oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Libella, 3 łyżeczki kakao, aromat rumowy Libella (lub cytrusowy według uznania).
Do dekoracji:
cukier wanilinowy Libella.
Wykonanie:
Ubić białka z cukrem. Dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz parę kropel aromatu Libella. Mieszając stopniowo dolewać olej. Dokładnie wymieszaną masę podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao. Jasną masę wlać na dno formy, a na wierzch masę kakaową. Piec ok. 40 min w temperaturze 180°C. Schłodzone ciasto posypać cukrem wanilinowym Libella.
ul. Łopuszańska 36
02-220 Warszawa
Zakład Produktów Konsumenckich O/Kotuń
ul. Żeliszewska 8
08-130 Kotuń
ul. Łopuszańska 36
02-220 Warszawa
prix: 0,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_poudre_pte/19040.htmlprix: 1,12 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Delecta_levure_30_g/41837.htmlregulator kwasowości: difosforan disodowy E 450(i), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu E 500 (ii), mąka pszenna


prix: 0,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Cykoria_Proszek_do_pieczenia/112359.htmlprix: 1,71 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Amylon_Baking_poudre_de_gluten_de_BIO_libre_bezglutenowy_BIO/54044.htmlprix: 1,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr._Oetker_Zakwas_chlebowy_zytni/72788.htmlskrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglan sodu; regulator kwasowości: winiany potasu (22,8%), sproszkowany sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar* (*ce(...)


prix: 5,53 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Biovegan_Proszek_do_pieczenia_bezglutenowy_3x17g_BIO/84860.html2027-10-31
substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), skrobia kukurydziana*, olej rzepakowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).


prix: 1,41 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Bio_Planet_Proszek_do_Pieczenia_BIO/100024.html2025-12-30