Substancja słodząca pochodzenia roślinnego. Redukuje kaloryczność potraw. Idealny do napojów, deserów, wypieków.
100% substancja słodząca – erytrytol
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna | 0kJ / 0 kcal |
Tłuszcz | 0,0g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,0g |
Węglowodany | 99.8g |
w tym cukry | 0,0g |
w tym poliole | 99.8g |
Błonnik | 0,0g |
Białko | 0,0g |
Sól | 0,0g |
Substancja słodząca pochodzenia roślinnego. Redukuje kaloryczność potraw. Idealny do napojów, deserów, wypieków.
-
Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu
-
Erytrytol to zamiennik cukru, który możemy stosować do słodzenia, do wypieków, do deserów. Do 3-go roku życia ze względu na niedojrzałość układu trawiennego nie należy podawać erytrytolu dzieciom. Zaleca się maksymalnie spożycie do 4 łyżeczek dziennie (10g). Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Erytrytol jest polecany osobom, które chcą ograniczyć cukier w diecie
Ul. Podstoczysko 42
07-300 Ostrów Mazowiecka