mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA), glukoza, błonnik z cykorii, 0,8 % czekolada w proszku, 0,3 % koncentrat soku z bananów (maltodekstryna, koncentrat soku z bananów), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), sól, barwnik (kurkumina), aromat
wystarczy wymieszać łyżką
Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Dr. Oetker
Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek, smak czekolada-banan.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodaj:
- 2 jajka
- 110 ml oleju (ok. 11 łyżek)
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175 °C (bez termoobiegu).
2. Ciasto smak banan
Mieszankę do ciasta smak banan wsyp do miski, dodaj 2 jajka, 100 ml oleju i 100 ml wody. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min). Połowę ciasta przełóż do drugiej miski.
3. Ciasto smak czekolada
Do odłożonego ciasta dodaj mieszankę o smaku czekolady oraz 10 ml oleju (1 łyżkę), a następnie dokładnie wymieszaj.
4. Nakładanie ciasta i pieczenie
Przygotowane ciasta rozłóż naprzemiennie w foremkach (po 1 łyżeczce z każdego smaku) tworząc wzór marmurkowy. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175 °C
Czas pieczenia: ok. 18-20 min
Smacznego!
Pudełko
Opakowanie zawiera:, 297 g mieszanki do wypieku babeczek, smak banan, 10 g mieszanki do wypieku babeczek, smak czekolada, 12 szt. niebieskich foremek
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk