cukier,skrobia modyfikowana,syrop glukozowy,olej palmowy,emulgator (E 472a),sól,barwnik (karoteny),aromat,naturalny aromat wanilii Bourbon,ekstrakt wanilii,białka mleka (zawierają laktozę)
Możliwa obecność glutenu.
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Mleko : | Zawiera |
Najlepszy do:
- lodów
- ciast
- owoców
- deserów
- gofrów
- pancakes
dodaj mleko i wymieszaj łyżką, bez gotowania, gotowy w 1 minutę
Dr. Oetker
Mieszanka w proszku do przyrządzenia sosu o smaku waniliowym.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jedz tak jak lubisz - dodaj mleko o dowolnej zawartości tłuszczu lub ulubiony napój roślinny (np. migdałowy, sojowy).
Sposób przygotowania:
1. Do naczynia wlej 250 ml mleka (chłodnego lub w temperaturze pokojowej) i dodaj mieszankę.
2. Wymieszaj dokładnie łyżką lub rózgą.
3. Pozostaw do zgęstnienia na ok. 1 minutę.
- Sos przygotuj najlepiej bezpośrednio przed podaniem.
- Sos możesz przygotować z połowy porcji, dodając 125 ml mleka i połowę opakowania (ok. 20 g) mieszanki. Pozostałą mieszankę szczelnie zamknij.
- Otwarte opakowanie wykorzystaj w przeciągu maksymalnie 30 dni.
- Porada - jeśli chcesz podać sos na ciepło-podgrzej go przez 1 minutę w mikrofali (moc 600 W).
Saszetka
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk