Dr. Oetker cheesecake froid sans gluten
Wartości odżywcze (%) | po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane) 100 g |
---|---|
Energia | 600 kJ |
Energia | 142 kcal |
Tłuszcz | 4,0 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 3,3 g |
Węglowodany | 21,0 g |
w tym Cukry | 18,0 g |
Białko | 5,9 g |
Sól | 0,17 g |
Sernik można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 82 g | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Mleko : | Zawiera |
Babka cytrynowa
Babka czekoladowa
Energia w 100 g 600 kJ / 142 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
- 600 ml schłodzonego mleka
lub
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po 150 g
Sposób przygotowania na mleku:
1. Przygotuj tortownicę (ø 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 minuty na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 1 godz.
Sposób przygotowania na mleku i serkach:
1. Przygotuj tortownicę (ø 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodaj 2 serki i miksuj przez 1 min.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 1 godz.
Sernik można wzbogacić dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką (najlepiej zalać nią sernik i owoce, gdy jest lekko tężejąca).
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po 150 g
lub
- 600 ml schłodzonego mleka
Sposób przygotowania na mleku i serkach:
1. Przygotuj tortownicę (? 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodaj 2 serki i miksuj przez ok. 2 min.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.
Sernik możesz wzbogacić dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i Galaretką Bezglutenową Dr. Oetkera (zalej nią sernik i owoce, gdy jest ona lekko tężejąca).
Sposób przygotowania na mleku:
1. Przygotuj tortownicę (? 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 minuty na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.
Dodaj to, co lubisz!
Możesz zamienić dodatki na:
- 500 ml mleka + 150 g jogurtu
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego