pulpa pomidorowa 58%,ser ricotta 12% (serwatka, śmiatana (z mleka)),koncentrat pomidorowy 8%,cebula,woda,olej słonecznikowy,ser Grana Padano PDO (lizozym z jajek),ser Pecorino Romano PDO,sól,pietruszka,aromaty naturalne,cukier,skrobia ryżowa
Produkt bezglutenowy.
Może zawierać śladowe ilości jajek.
Zboża zawierające gluten : | Nie zawiera |
Jaja : | Zawiera |
Mleko : | Zawiera |
Może zawierać śladowe ilości jajek.
Ricotta - sos pomidorowy z dodatkiem miękkiego, delikatnego serka ricotta i orzechów nerkowca. Najlepiej łączy się z makaronem Barilla Penne Rigate.
Barilla
Sos do makaronu Ricotta - pomidorowy z serem ricotta
380 ml
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5 dni.
Sposób przyrządzania: podgrzać sos na małej patelni mieszając od czasu do czasu, po podgrzaniu dodać do świeżo ugotowanego, odcedzonego, gorącego makaronu i dokładnie wymieszać.
Najlepiej smakuje w proporcjach: 100 g sosu na 100 g suchego makaronu.
Najlepiej smakuje z makaronem Barilla Penne Rigate
Czas przygotowania potrawy: około 16 minut
Słoik
Barilla G. e R. Fratelli
Societa per Azioni
Via Mantova 166
Parma
Włochy
Barilla Poland Sp. z o.o.
ul. Poleczki 23
02-822 Warszawa