Kawy pochodzące z zachodnich regionów Hondurasu są uważane za jedne z najlepszych w kraju. W zachodniej części Hondurasu leżą najwyższe partie gór, gdzie kawa jest uprawiana na większej wysokości, w umiarkowanych warunkach klimatycznych i w niższej temperaturze. Przez to wytwarza się wolniej dojrzewające owoce i ziarna wiekszej gęstości, co tworzy bardziej pożądany profil smakowy. Wyczuwalna słodycz cukru trzcinowego z nutami karmelu, kakao i gorzkiej czekolady, delikatny posmak brzoskwiniowy. Lekka cytrusowa kwasowość.
100% kawa ziarnista arabica palona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Kawy pochodzące z zachodnich regionów Hondurasu są uważane za jedne z najlepszych w kraju. W zachodniej części Hondurasu leżą najwyższe partie gór, gdzie kawa jest uprawiana na większej wysokości, w umiarkowanych warunkach klimatycznych i w niższej temperaturze. Przez to wytwarza się wolniej dojrzewające owoce i ziarna wiekszej gęstości, co tworzy bardziej pożądany profil smakowy. Wyczuwalna słodycz cukru trzcinowego z nutami karmelu, kakao i gorzkiej czekolady, delikatny posmak brzoskwiniowy. Lekka cytrusowa kwasowość.