pomidory (42 g pomidorów na 100 g produktu), warzywa (marchew, papryka czerwona i zielona 7,4%, cebula), cukier, woda, ananas w syropie 7% [ananas, woda, cukier, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)], skrobia kukurydziana, pędy bambusa 2,9%, ocet, sól, ocet ryżowy, przyprawy, czosnek, przyprawa jarzynka (sól, cukier, marchew, ekstrakt drożdżowy, cebula, zioła), sos sojowy (ziarna soi, pszenica, sól, maltodekstryna), naturalny aromat pieprzu z innymi naturalnymi aromatami, koncentraty (czarnej porzeczki, czarnej marchwi)
Sos słodko-kwaśny pikantny Pudliszki to prawdziwa eksplozja smaku! Dzięki niemu bez trudu nadasz swoim potrawom głęboki, wielowymiarowy charakter. Przygotuj się na dokładkę!
bez substancji konserwujących
Pudliszki
Spróbuj makaronu Bogactwo Błonnika - pyszny smak klasycznego makaronu - 4 x więcej błonnika*
Pierwszy taki makaron na rynku!
Dostępne również inne rodzaje makaronu.
„Prędzej gruszki wyrosną na wierzbie” usłyszał Stanisław Feinrych, kiedy przed stu laty w wielkopolskich Pudliszkach rozpoczął produkcję przetworów warzywnych i owocowych dbając o ich jakość i smak. Może i na wierzbach nie rosną gruszki, ale za to dziś dbamy o jakość wszystkich składników jakie trafiają do naszych produktów. Blisko współpracujemy ze wszystkimi dostawcami i wspólnie dbamy, aby do naszych produktów trafiały jedynie takie składniki, które stworzą najlepszy smak. To dzięki naszej ciężkiej pracy i pasji, ten smak nie jest kwestią przypadku, już od 100 lat.
Sos słodko-kwaśny pikantny
Opakowanie zawiera 4 porcje.
* W porównaniu do klasycznego makaronu.
Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki dla 4 osób:
- sos Słodko-kwaśny pikantny Pudliszki
- 250 g mięsa mielonego (wieprzowe lub indycze)
- 3 pokrojone pomidory
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 12 wrapów (lub naleśników)
- tarty żółty ser
Tortilla z sosem słodko-kwaśnym na ostro - łatwy przepis! Czas 25 minut!
Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojone warzywa, dodaj mięso mielone i smaż kilka minut. Dodaj sos Pudliszki i gotuj przez 8 min. Po przestudzeniu farszu zawiń zawartość we wrapy/naleśniki. Posyp serem i włóż na 10 min do rozgrzanego do 180°C piekarnika.
Smacznego :)
Słoik
HJH Polska S.A.
Pudliszki
ul. Fabryczna 7
63-840 Krobia