fromage de lait caillé broyé 1kg


Wartości odżywcze (%) | w 100g |
---|---|
wartość energetyczna | 204 kcal/ 846 kJ |
tłuszcz | 18 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
węglowodany | 2,6 g |
w tym cukry | 2,6 g |
białko | 8,0 g |
sól* | 0,08 g |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |
Jeszcze żaden sernik nie był tak łatwy w przygotowaniu i tak delikatny w smaku
Nie wymaga dodatku masła
Składniki:
1 kg twarogu sernikowego
7 jaj, szklanka cukru pudru
1 łyżka kaszy manny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy lub aromat rumowy
Sposób wykonania:
- Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, połączyć z twarogiem sernikowym.
- Do masy dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, cukier waniliowy lub aromat.
- Białka ubić z łyżką cukru na puszystą masę, wymieszać delikatnie łyżką z masą sernikową.
- Przełożyć na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.
- Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 70 minut w temperaturze 180 °C.
ul. Forteczna 3
18-421 Piątnica
ul. Forteczna 3
18-421 Piątnica
tel. (86) 215 64 00
prix: 14,65 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/fromage_blanc/43272.htmlprix: 6,57 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/FAVITA_type_de_fromage_feta_de_bleu_de_lait_de_vache_18_de_matires_grasses_z_mleka_krowiego._niebieska_18_tluszczu_Tlusty/19770.htmlprix: 6,57 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/FAVITA_type_de_fromage_feta_de_lait_de_vache_jaune_12_de_matires_grasses_z_mleka_krowiego_12_tluszczu/19771.htmlprix: 9,22 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/mascarpone/25750.htmlprix: 5,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/gte_graisse_de_fromage_8_tl./25800.htmlprix: 4,17 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Fromage_de_Pays/19765.htmlprix: 3,41 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Fromage_de_Pays_la_ciboulette_ze_szczypiorkiem/19766.htmlprix: 3,78 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/18_de_matire_grasse_de_la_crme/19857.htmlprix: 3,78 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/12_de_matire_grasse_de_la_crme/21042.htmlprix: 5,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/disparition_du_fromage_cottage_rural_4_tl./26022.htmlprix: 5,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/gte_fromage_lger_0_de_matires_grasses_0_tl./27832.html