Monini Rice & Plus Quinoa trois couleurs


Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1537 kJ/362 kcal |
Tłuszcz, | 2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, | 76 g |
w tym cukry | 1,3 g |
Błonnik | 2,4 g |
Białko | 8,9 g |
Sól | 0,03 g |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Quinoa to roślina uprawiana w Ameryce Południowej od czasów Indian. Nazywana jest \"matką wszystkich ziaren\" ze względu na wyjątkowe właściwości odżywcze, niską zawartość tłuszczu i swoje szerokie zastosowanie. Quinoa Trzy Kolory ma lekki, orzechowy smak i chrupiącą konsystencję. Może być wykorzystywana do sałatek, dań risotto-kaszotto, w farszu do warzyw oraz jako dodatek do mięs i ryb.
Gama Rice & More to wyjątkowa kompozycja specjalnie wyselekcjonowanych ziaren ryżu i kasz. Monini stworzyło ją z myślą o miłośnikach autentycznych smaków, którzy cenią zdrowy styl życia w harmonii z naturą. Z Rice & More łatwo i szybko przygotujesz różnorodne i pożywne dania, które zaspokoją podniebienia całej rodziny.
to doskonałe danie na każdą porę roku
Składniki na 5 porcji (5 papryk)
- ? opakowania Quinoa Trzy Kolory
- 5 dużych czerwonych papryk
- 1 cukinia pokrojona w kostkę
- 1 mały bakłażan pokrojony w kostkę
- 400 g krojonych pomidorów w puszce
- ok. 100 g fety
- oliwa z oliwek Extra Vergine Classico Monini
- zmiażdżony ząbek czosnku
- sól, pieprz
- świeże zioła wg uznania (bazylia, kolendra, mięta)
Sposób przygotowania:
Gotuj Quinoa Trzy Kolory w osolonej wodzie przez ok. 5 minut Dobrze odcedź i wstrząśnij. Na patelni lekko przesmaż na oliwie cukinię i bakłażana. Do miski wrzuć pomidory (z sokiem z puszki), dodaj cukinię i bakłażana, czosnek i zioła. Dopraw lekko solą i pieprzem. Całość wymieszaj, wsyp Quinoa Trzy Kolory, dodaj pokruszoną fetę, polej oliwą i ponownie lekko wymieszaj. Nastaw piekarnik na 180°C. Wlej do brytfanki tyle wody, aby pokryć dno. Umyj papryki i odetnij górne części z ogonkiem ok. 1-2 cm od nasady. Oczyść papryki z nasion i membran, a następnie wypełnij je przygotowanym wcześniej farszem. Ułóż w brytfance tak, by się lekko stykały i nie przewróciły podczas pieczenia. Przykryj papryki odciętymi częściami, a całą brytfankę folią. Piecz 40 minut, aż papryki się zrumienią. Posyp serem feta, przybierz świeżymi ziołami i serwuj na gorąco.
ul. Murawa 12-18
61-655 Poznań
Dołącz do nas na
FB/monini.polska
prix: 7,79 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/riz_blanc/26017.htmlprix: 5,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/riz_tuv_4_sacs_de_100g/26262.htmlprix: 6,48 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/riz_tuv_4_sacs/26346.htmlprix: 7,76 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/riz_blanc_grain_long/26656.htmlprix: 4,88 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/riz_blanc_grain_long_4_sacs_de_100g/27660.htmlprix: 4,12 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/grains_longs_4x100g_de_riz_blanc/30090.htmlprix: 5,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/riz_brun_naturel_4_sacs_torebki/30223.htmlprix: 7,81 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/riz_au_jasmin/31887.htmlDelicato Extra Vergine\nNajwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. \n\nOliwa extra vergine Delicato powsta(...)


prix: 30,34 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/delicato_huile_dolive_de_premire_pression_froid_extra_vierge_._avec_un_got_doux_et_lumire_z_pierwszego_tloczenia_na_zimno_Extra_Vergine/24655.htmlClassico Extra Vergine\nNajwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. \n\nClassico jest od lat absolutnym bes(...)


prix: 30,53 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/classico_huile_dolive_de_premire_pression_froid_z_pierwszego_tloczenia_na_zimno/24675.html