rigati tricolore tube de pâte trois couleurs
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1510 kJ / 356 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 5,6 g |
Błonnik | 3,3 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,02 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |
Pszenica : | Zawiera |
Odpowiedni proces suszenia sprawia, że Makaron Lubella nie skleja się i zachowuje naturalny zapach oraz kolor.
Zasmakuj w Lubelli
Lubella - najchętniej kupowany makaron w Polsce.
Zagotować wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posolić według uznania. Do gotującej się wody wrzucić porcję Makaronu Lubella. Gotować 8-10 minut. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem
30 minut, 4 osoby, łatwe
Składniki:
- 400 g makaronu kolorowego rurki
- Pojedyncza pierś z kurczaka
- 8-10 pieczarek
- 1 średnia cebula
- ? szklanki bulionu
- 2 łyżki mąki Lubella Puszysta
- Śmietana 30%
- 3 łyżki masła
- Sól, pieprz do smaku
- Cebula dymka
Sposób przygotowania:
Po prostu
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.
W wolnej chwili
Cebulę siekamy na drobne kawałki. Na patelni podgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i delikatnie podsmażamy. Dodajemy pokrojone mięso, przyprawiamy do smaku i podsmażamy. Dodajemy pieczarki i lekko dusimy pod przykryciem przez ok. 5-10 min, co jakiś czas mieszając. Całość zalewamy bulionem wymieszanym z mąką, dodajemy śmietanę i podgrzewamy mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
I za moment
Makaron układamy na talerzu, polewamy sosem i przybieramy pokrojoną cebulą dymką.
Mnóstwo smacznych przepisów:
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin