Circulaire 1 paquet de sucre vanillé - farine 1kg


Tradycja zobowiązuje
Składniki: 450 g mąki, 300 g masła, 150 g cukru pudru, 2 opakowania cukru wanilinowego Libella, 4 żółtka, szczypta soli.
Sposób przyrządzenia: Masło wcześniej wyjąć z lodówki, pokroić w kostkę. Mąkę z masłem drobniutko posiekać dużym nożem. Dodać cukier puder, żółtka, sól i 1 opakowanie cukru wanilinowego Libella i szybko zagnieść ciasto. Odstawić na 30 min do lodówki. Podzielić na 4 porcje. Rozwałkować na około 1 cm grubości i wycinać foremką serduszka (lub inne kształty). Na posmarowanej tłuszczem blasze ułożyć ciasteczka i piec w temperaturze 150°C około 15 min.
Dekoracja: schłodzone ciasteczka posypać cukrem wanilinowym Libella.
ul. Łopuszańska 36
02-220 Warszawa
Zakład Produktów Konsumenckich O/Kotuń
ul. Żeliszewska 8
08-130 Kotuń
ul. Łopuszańska 36
02-220 Warszawa
Zakład Produktów Konsumenckich O/Kotuń
ul. Żeliszewska 8
08-130 Kotuń
tel. (25) 641 46 30
prix: 0,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/sucre_vanill/27144.htmlprix: 0,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Sucre_vanill_Dr._Oetker/26677.htmlprix: 0,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/sucre_vanill/27145.htmlprix: 0,88 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/sucre_vanill/29682.htmlprix: 3,84 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Sucre_vanill_bio_bezglutenowy_BIO/40007.htmlcukier, 4,3 % mielone laski wanilii (w tym 0,2 % mielone laski wanilii bourbon), 2,6 % ekstrakt wanilii


prix: 3,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dr.Oetker_Cukier_z_wanilia_Bourbon_z_Madagaskaru_z_ziarenkami_wanilii/57810.htmlprix: 8,61 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Biovegan_Cukier_waniliowy_bezglutenowy_4x8g_BIO/58576.html2027-10-31