cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu
1 kg owoców - 0,5 kg cukru, gotować tylko 1-2 minuty
Cykoria
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Środek żelujący do szybkiego przygotowywania dżemów i konfitur
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przyrządzania:
1 kg owoców obrać, opłukać, odsączyć (ewentualnie rozdrobnić) i umieścić w garnku. Wsypać zawartość torebki, dodać ok. 1/3 szklanki wody i cały czas mieszając zagotować. W czasie gotowania dodać 0,5 kg cukru. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 1-2 minuty. Gorące konfitury lub dżem nakładać do wyparzonych słoików i natychmiast szczelnie zamykać.
Torebka
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo