Accueil oeuf pâtes zacierka
Wartości odżywcze (%) | w 100 g ugotowanego produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 689 kJ / 163 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 31 g |
- w tym cukry | 0,9 g |
Błonnik | 1,9 g |
Białko | 6,0 g |
Sól | 0,02 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |
Jaja : | Zawiera |
Pszenica : | Zawiera |
W dużym garnku gotujemy wodę (1 l na 100 g makaronu). Dodajemy niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wrzucamy porcję makaronu. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 12 min, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzamy, przelewamy zimną wodą i dodajemy do zupy.
Potrzebujesz:
Makaron Lubella Jajeczna Zacierka 250 g
Pieczarki 200 g
Podgrzybek suszony 100 g
Marchew 150 g
Cebula 2 szt.
Por 1 szt.
Masło 50 g
Rozmaryn 2 gałązki
Sól i pieprz do smaku
Bulion warzywny 1,5 litra
lub koncentrat bulionu 1 butelka
1. Na pierwszy ogień...
Pieczarki oczyść, pokrój w półksiężyce i podsmaż na maśle, aż się zarumienią. Obierz marchew i pokrój w kostkę. Pora pokrój w krążki, a cebulę posiekaj.
2. W międzyczasie...
Przygotuj bulion. Dodaj podsmażone pieczarki i podgrzybki oraz wszystkie warzywa. Zupę gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Na sam koniec dopraw solą i pieprzem.
3. To już prawie meta!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, rozłóż na talerze, zalej zupą. Grzybową podawaj posypaną siekanym rozmarynem.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Comment ajouter un avis?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: bardzo dobry 4/5
Na podstawie 1 oceny.