kapusta biała kiszona, kapusta biała świeża, pieczarki, cebula, kiełbasa zwyczajna (mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, cukier, przyprawy naturalne), łopatka wieprzowa, boczek wędzony, koncentrat pomidorowy, podgrzybki, sos sojowo-grzybowy( soja,mąka pszenna, woda, sól, cukier, ekstrakt grzybowy), czosnek, majeranek, liść laurowy, pieprz czarny, ziele angielskie.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E)112 kcal /100 g
tłuszcz (T)5,5 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,4 g /100 g
węglowodany (W)4,2 g /100 g
- w tym cukry1,7 g /100 g
białko (B)9,1 g /100 g
sól (S)1,5 g /100 g
Staropolski bigos z dodatkiem mięs i aromatycznych podgrzybków. Przygotowany według tradycyjnej receptury oddaje esencję polskiej kuchni.
Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!