maślak zwyczajny kostka, woda, ocet spirytusowy, cukier, cebula, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przyprawy, gorczyca
Poczuj prawdziwy smak marynowanych grzybów.
Grzyby marynowane to nieodłączny element tradycyjnej kuchni polskiej, w której znajdują różnorakie zastosowanie. Idealnie nadają się do sałatek, koreczków i kanapek, doskonale sprawdzają się jako przystawka lub zakąska. Niezwykle smaczne, pozwalają cieszyć się wspaniałym smakiem grzybowych specjałów o każdej porze roku.
Maślak zwyczajny należy do najsmaczniejszych gatunków zbieranych w Polsce. Jego soczysty, miękki miąższ i wyśmienity, łagodny smak sprawiają, że cieszy się on ogromnym powodzeniem. Pokrywająca kapelusz lśniąca skórka bywa kwaśna lub gorzka, dlatego przed spożyciem trzeba ją usunąć. Maślak marynowany bez skórki Devaldano to doskonałe rozwiązanie dla miłośników grzybowych przetworów - pozbawiony skórki, pokrojony w kostkę, w łagodnej octowej zalewie idealnie nadaje się do bezpośredniego spożycia, znajduje też zastosowanie jako składnik pysznych i zdrowych sałatek.
Twoja domowa restauracja, do sałatek, do kanapek, jako przekąska, jako przystawka
Devaldano
Devaldano Naturalnie bogaty smak
Maślak marynowany. Produkt pasteryzowany.
Masa netto po odsączeniu: 150 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed dostępem światła słonecznego. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze 2 - 6° C do 7 dni.
Słoik
Wyprodukowano dla:
Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe DANEX Sp. z o.o. Sp. K.
Rosko
ul. Dworcowa 34
64-730 Wieleń