pomidory bez skórek (60%), sok pomidorowy (40%)
Pomidory całe bez skórki to doskonała baza do zupy pomidorowej, sosów, makaronu, ryżu, lasagne, pizzy oraz wielu dań mięsnych, rybnych i warzywnych.
w soku pomidorowym, dojrzewające w słońcu Południa, bez konserwantów
Podravka
Podravka
Smaki kuchni śródziemnomorskiej
Pomidory całe bez skórki w soku pomidorowym. Produkt sterylizowany.
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 4 dni.
Polędwiczka w pomidorach
Liczba porcji: 4
Składniki: 600 g polędwicy wieprzowej, 400 g pomidorów całych bez skórki Podravka, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka posiekanej kolendry, 1 łyżeczka Vegety, pieprz
Przygotowanie: Polędwice pokroić ma plastry o grubości o. 1,5 - 2 cm, a następnie ułożyć na rozgrzanej oliwie z oliwek na patelni wraz z pokrojoną w plastry cebulą. Smażyć aż mięso uzyska złoty kolor, a cebula zrobi się miękka. Dodać pomidory, wyciśnięty przez praskę czosnek, Vegetę i dusić na małym ogniu ok. 10 minut. Doprawić pieprzem według uznania. Danie podawać z ugotowanym ryżem i posypane kolendrą.
Puszka
Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Asfaltowa 28
66-470 Kostrzyn nad Odrą