quatre-épices


Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Czy wiesz, że...
ziela używa się w niewielkich ilościach, bo jest wyjątkowo nasycone aromatem? Szczypta przyprawy dodana do kompotu, kremu czy naleśników czyni cuda.
Przyprawy Kamis są tak wyjątkowe, bo każdy liść, każde ziarenko zbieramy ze szczególną troską, w zgodzie z rytmem natury. Dbamy o ich najwyższą jakość na każdym etapie zbioru, zachowując naturalny smak i aromat. Tylko naturalne zioła i przyprawy Kamis sprawią, że każda Twoja potrawa będzie wyjątkowa.
Składniki dla 4 osób:
4 duże buraki, 100 g kaszy jęczmiennej perłowej, 150 g mięsa mielonego wołowego, 1-2 szalotki, 4 plastry kiełbasy chorizo, sól, olej do smażenia, rzeżucha do przybrania.
Produkty Kamis:
5-6 ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczka pieprzu kolorowego ziarnistego.
Przygotowanie:
- Buraki i kaszę ugotować i ostudzić. Szalotkę pokroić w kostkę i zeszklić. Dodać do niej mięso mielone.
- Ziele angielskie i pieprz roztłuc w moździerzu, dodać do mięsa z szalotką. Smażyć 3-4 minuty na wolnym ogniu. Wymieszać z kaszą i posolić do smaku.
- Buraki obrać i wydrążyć dość głęboko, faszerować przygotowanym farszem. Na wierzchu ułożyć po plastrze chorizo. Piec w piekarniku w temp. 180°C przez 10 minut.
- Podawać na ciepło, przybrane rzeżuchą.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
Comment ajouter un avis?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 4/5
Na podstawie 6 ocen.
Przyprawą są owoce kminku zwyczajnego, rośliny powszechnie uprawianej w klimacie umiarkowanym. Potrawom nadaje specyficzny, cierpko-korzenny smak. Szczególnie polecany jest do(...)


prix: 2,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/cumin_tout/23979.htmlCechy: z natury: doskonała jakość, 100% smaku, pełnia aromatu , Fundacja Klubu Szefów Kuchni - rekomendacja


prix: 1,84 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/cannelle_hache/31687.htmlprix: 4,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Dary_Natury_Majeranek_BIO/47104.htmlNazywana jest szafranem indyjskim. Marco Polo zanotował w czasie swej podróży do Chin, że uzyskiwana z kłączy przyprawa \"barwą przypomina szafran i chociaż faktycznie zupełni(...)


prix: 2,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/curcuma/19459.htmlprix: 2,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/poivrons/19465.htmlprzyprawy (GORCZYCA biała, kolendra, kminek (7 %), papryka słodka (6,5 %), czosnek (6 %), ziele angielskie, owoc jałowca), sól, cukier, rozmaryn, borowik szlachetny suszony


prix: 2,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/pices_au_ragot_et_des_plats_de_chou_z_kapusty/19484.htmlsól, czosnek granulowany - 20%, papryka słodka, gorczyca biała, majeranek, kminek, chili - 3,1%, cząber, kolendra - 2,4%, cebula, tymianek


prix: 2,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/pices_au_ragot/19490.html2028-05-12
przyprawy (kurkuma (16,2 %), kozieradka, kolendra (15,9 %), czosnek, kmin rzymski, GORCZYCA biała, cynamon, imbir, goździki, papryka słodka, gałka muszkatołowa, chili), sól


prix: 2,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/curry/19495.htmlsól, przyprawy (czosnek, GORCZYCA biała, imbir), zioła (bazylia (10 %), tymianek (3 %), natka pietruszki (3 %), rozmaryn), cukier, kwas: kwas cytrynowy


prix: 2,88 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/assaisonnement_pour_poisson/19498.html2028-03-12
GORCZYCA biała (29,5 %), kolendra, papryka słodka, kminek (14,5 %), majeranek (14 %), chili (3 %), liście laurowe


prix: 2,99 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/poivre_fines_herbes/19499.htmlsól, przyprawy (czosnek (15,5 %), kolendra, cebula, papryka słodka, chili, pieprz czarny), zioła (cząber (8,3 %), majeranek, koperek (3,4 %))


prix: 2,88 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/assaisonnement_pour_les_plats_de_pommes_de_terre_z_ziemniakow/23954.html