piment ( poivre de Cayenne ) hachées
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Orzeszki ziemne : | Może zawierać |
Sezam : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Chili pieprz cayenne charakteryzuje się intensywnym zapachem i ostrym smakiem. Jest niezbędne do przyprawiania dań z fasoli, potraw mięsnych, gulaszów, zup, ryb i owoców morza. Idealnie pasuje do białych sosów, nadając im piękną barwę.
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 200 g mięsa wołowego,
- 100 g mięsa wieprzowego,
- 100 g szynki,
- 500 ml Rosołu wołowego Kucharek,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 cebule,
- 300 g pomidorów,
- 1 zielona papryka,
- po 1 szklance białej i czerwonej fasoli,
- 4 łyżki oliwy,
- 1 łyżka Majeranku suszonego Prymat,
- 1 łyżeczka Kminku mielonego Prymat,
- 1/2 łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat.
Sposób przygotowania:
Fasolę opłukać i moczyć przez noc. Mięso umyć, drobno pokroić, usmażyć na dwóch łyżkach oliwy i przełożyć do rondla. Podlać rosołem i krótko poddusić. Dodać zmiażdżone ząbki czosnku, kminek, chili, sól i dokładnie wymieszać. Dodać fasolę i dusić tak długo, aż będzie miękka. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojone w kostkę cebulę, pomidory i paprykę. Dodać do mięsa wraz z pokrojoną w kostkę szynką. Gotować 10 min. Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta, dolać rosołu. Pod koniec doprawić do smaku solą, chili, majerankiem i pieprzem. Podawać z nachosami.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
Comment ajouter un avis?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 4/5
Na podstawie 2 ocen.