condiment chinois
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 842/200 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 33 g |
w tym cukry | 30 g |
Białko | 9,5 g |
Sól | 42,0 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Zawiera |
Soja : | Zawiera |
Składniki (dla 4 osób): 2 duże piersi z kaczki, 2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju sezamowego, 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebula , 6 plastrów ananasa, 200 ml drobiowego rosołu, 50 ml soku z ananasów, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki sosu hoisin, 1 łyżka Przyprawy kuchni chińskiej Kamis, 2 łyżki octu winnego z białego wina Kamis.
Przygotowanie:
1. Pierś oddziel od skóry i pokrój w paski. Przyprawę wymieszaj z sosem sojowym i 2 łyżkami oleju sezamowego. Odstaw marynatę na 2 godziny.
2. Na patelni rozgrzej pozostały olej sezamowy i smaż na nim pierś kaczki przez ok. 3 minuty. Następnie ją zdejmij.
3. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w paski paprykę i cebulę. Po chwili dodaj pokrojone kawałki ananasa.
4. Dodaj pozostałe składniki oraz przygotowaną wcześniej marynatę. Wymieszaj i dodaj pierś z kaczki. Całość gotuj 8 minut.
5. Podawaj z ryżem.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na: