sól jodowana (sól, jodan potasu),suszone warzywa 15,5 % (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, seler, natka pietruszki),wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy),cukier,przyprawy,skrobia kukurydziana,barwnik (ryboflawina)
oryginalna, bogactwo smaku, z 279 g świeżych warzyw*, 60 porcji, nie zawiera glutenu, bez dodatku konserwantów, bez dodatku aromatów, *279 g świeżych warzyw zostało użyte do wyprodukowania tego opakowania / opakowanie zawiera 27,9 g suszonych warzyw
Vegeta
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: data z boku opakowania.
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Pierś kurczaka z makaronem, serem gorgonzola
Składniki:
- 1 pierś kurczaka
- 2 łyżeczki Vegety
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżki oleju
- pół słoika pomidorów suszonych
- 250 g makaronu spaghetti
- garść szpinaku
- 100 g sera gorgonzola
- garść orzechów włoskich
Przygotowanie: Kurczaka pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, kurczaka doprawić Vegetą, papryką, mięso podsmażyć na złoty kolor. Dodać pokrojone w plastry suszone pomidory, dodać umyty szpinak, dusić 2 minuty, zdjąć z ognia. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron dodać na patelnię, wymieszać. Danie posypać pokruszonym serem gorgonzola i orzechami włoskimi. Smacznego!
Torebka
Chorwacja
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja