mąka pszenna (58%), woda, olej rzepakowy rafinowany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, pomidory w proszku (1,7%), mieszanka wypiekowa: glukoza, sól, substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, stabilizator: guma ksantanowa, substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu, naturalny środek aromatyzujący, barwnik naturalny: koncentrat soku z buraka
Placki pszenne o smaku pomidorowym
bez palmowego oleju, 4 x ~25 cm
Sandra
Tortilla pszenna o smaku pomidorowym.
Masa netto 240 g (4 x 60 g)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w warunkach otoczenia. Chronić przed gwałtownymi zmianami temperatury oraz bezpośrednim nasłonecznieniem. Po otwarciu przechowywać w warunkach otoczenia w opakowaniu szczelnie zabezpieczonym przed dostępem powietrza i światła, zużyć w ciągu 7 dni.
Przed spożyciem produkt można podgrzać obustronnie na średnio nagrzanej patelni lub w kuchence mikrofalowej na średnim poziomie mocy (ok. 650 W) 5-15 sek. w zależności od preferencji stopnia ogrzania i podpieczenia produktu.
Tortilla na wiele sposobów:
Lunchowe delicje
- serek z ziołami
- sałata lodowa
- łosoś wędzony
- ogórek zielony
Orient Wrap
- kurczak podsmażony z curry
- sos jogurtowo-czosnkowy
- papryka czerwona
- cebula czerwona
- pomidor
- ogórek
- sałata
Pszenny połamaniec
- rukola
- szynka parmeńska
- czerwona papryka
- ser mozarella
- łyżka oliwy z oliwek
- pomidorki koktajlowe
Torebka
Polska