fruta pommes rôties à la cannelle
Wartości odżywcze (%) | w 100 g: |
---|---|
wartość energetyczna | 377 kJ/89 kcal |
tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 20 g |
w tym cukry | 11 g |
białko | 0,4 g |
sól | 0 g |
Sporządzono z 95 g owoców na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru: 20 g na 100 g produktu.
Składniki: 1 i ? szklanki jabłka prażonego z cynamonem, szklanka cukru, ? kostki masła, łyżeczka zmielonych goździków, ? łyżeczki soli, 2 łyżeczki sody, 2 łyżeczki miodu, 2 szklanki mąki, bakalie. Jabłko prażone z cynamonem wymieszać ze stopionym masłem, następnie dodając cukier, mąkę, sól, miód, bakalie, przyprawy korzenne, sodę dokładnie miksować. Ciasto wlać do formy posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180°C ok. 1 godz.
ul. Transportowa 4
85-790 Bydgoszcz
ul. Transportowa 4
85-790 Bydgoszcz