pomidory 86%, koncentrat pomidorowy 10%, oliwa z oliwek extra virgine, sól, szalotka 0,8%, zioła 0,6% (natka pietruszki, bazylia, rozmaryn), skrobia
dojrzewające w słońcu południa - bez konserwantów
Podravka
Podravka
Smaki kuchni śródziemnomorskiej
Spróbuj również innych produktów pomidorowych Podravka takich jak: przeciery pomidorowe, pomidory krojone i całe bez skórki.
Neapolitański sos pomidorowy. Produkt pasteryzowany. Bez konserwantów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed promieniami słonecznymi. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 4 dni.
Zastosowanie: Sos gotowy do spożycia po podgrzaniu. Idealny do makaronów, ryżu, dań mięsnych, lasagne i innych zapiekanek.
Spaghetti z sosem neapolitańskim i mozzarellą
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut
500 g Neapolitańskiego sosu pomidorowego Podravka
350 g spaghetti Podravka
200 g mozzarelli
½ szklanki zielonych oliwek bez pestek Podravka
kilka świeżych liści bazylii
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mozzarellę pokroić w kostkę. Sos podgrzać na patelni, dodać połowę porcji mozzarelli i odczekać aż częściowo się roztopi. Sos wymieszać z ugotowanym makaronem. Danie podawać na ciepło posypane mozzarellą oraz pokrojonymi w plasterki oliwkami. Udekorować bazylią.
Kulinarna wskazówka:
Aby podkreślić smak sosu, w trakcie podgrzewania można dodać odrobinę oliwy z oliwek.
Karton