Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.
Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.


100 % suszona miechunka ekologiczna.
Wartość energetyczna: 1452 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 37 g
Błonnik: 24 g
Białko: 7,1 g
Sól: <0,01 g
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.
Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.
prix: 8,72 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Celiko_Owoce_liofilizowane_mango_bezglutenowe/113319.html2026-01-30
prix: 5,21 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Puffins_Ananas_puffingowany_BIO/114625.html2025-04-25
prix: 5,21 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/Puffins_Mango_puffingowane_BIO/114627.html2025-04-23
prix: 3,73 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/raisins_secs_sultanine/25685.htmlCechy: naturalne źródło błonnika, bogactwo potasu , Dobra i Polska firmaPrzygotowanie i stosowanieOtwórz torebkę\nZdejmij ochronną folię\nPo wyjęciu porcji zamknij dociskając(...)


prix: 4,76 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/dattes_dnoyautes/25686.htmlprix: 5,40 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/chips_de_pommes_jabcusie/30337.htmlprix: 12,60 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/figues_._produit_de_lagriculture_cologique/34144.htmlprix: 11,17 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/les_raisins_secs._les_raisins_secs_._les_produits_de_lagriculture_cologique_bezglutenowe_BIO/34148.html