usines polonaises de farine de blé Szymanowska krupczatka farine type 450


Wartości odżywcze (%) | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1487 kJ/ |
350 kcal | |
Tłuszcz | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 76 g |
w tym cukry | 1,6 g |
Błonnik | 2,3 g |
Białko | 10 g |
Sól | <0,01 g |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Makaronów i klusek francuskich
Ciast kruchych i półkruchych
Tart
Płaska łyżka mąki to 8 g
Czubata łyżka mąki to 11 g
Składniki. Na ciasto: 300 g mąki pszennej typ 450 krupczatki, 200 g masła, 100 g cukru pudru, 2 żółtka.
Na masę jabłkową: 2 kg jabłek, około 12 łyżeczek cukru, cukier waniliowy, cynamon.
Na kruszonkę: 50 g masła, 100 g mąki pszennej, 50 g cukru.
Wykonanie.
Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę, wsypać cukier, dodać zimne masło i posiekać nożem. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki. Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić i razem z cukrem oraz cukrem waniliowym lekko podsmażyć. Dodać cynamon.
Kruszonka: do miski wsypać mąkę, cukier oraz dodać pokrojone w kostkę masło. Rozetrzeć palcami, aż powstanie kruszonka. Schłodzone ciasto rozwałkować, ułożyć na dnie blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 °C. Przygotowane ciasto podpiec przez 10 minut, po czym wyłożyć masę jabłkową, posypać kruszonką i piec jeszcze przez około 35 minut na złoty kolor.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Mąka Puszysta luksusowa - idealna również do: pączków i faworków oraz ciast drożdżowych.\n\nDzięki nowemu funkcjonalnemu opakowaniu mąka nie będzie się już rozsypywać w Twojej(...)


prix: 4,73 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/farine_moelleux_luxueux/30685.htmlMąka Puszysta tortowa - idealna również do: biszkoptów, babek i tortów.\n\nDzięki nowemu funkcjonalnemu opakowaniu mąka nie będzie się już rozsypywać w Twojej kuchni - możesz (...)


prix: 4,73 zł
PLN https://fr.dodomku.pl/pelucheux_farine_gteau_typ_450/33032.html