Wartości odżywcze (%) | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1498 kJ / 353 kcal |
Tłuszcz | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,05 g |
Węglowodany | 80 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Błonnik | 2,0 g |
Białko | 7,0 g |
Sól | 0,01 g |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
1. Zagotować 1 litr wody, lekko posolić. Do gotującej się wody włożyć 1 saszetkę ryżu Parboiled Melvit.
2. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 15-18 minut. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać.
Składniki: 2 saszetki ryżu parboiled Melvit, 2 filety z piersi kurczaka, 10 dużych pieczarek, 20 dag suszonych grzybów, 20 dag gęstej śmietany, 10 dag tartego parmezanu, 2 cebule, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 1 żółtko, sól, pieprz, majeranek. Opis przygotowania: Filet z piersi kurczaka opłukać i wymoczyć przez 1 godzinę. Oddzielnie namoczyć suszone grzyby. Cebulę pokroić w talarki i zeszklić na oliwie z oliwek, dodać grzyby. Pierś pokroić w kostkę, włożyć do garnka, dodać cebulę. Następnie wlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości, w trakcie duszenia dodać pokrojone drobno pieczarki. Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać mięso z pieczarkami, cebulkę z grzybami, przyprawy i wymieszać. Potrawę wyłożyć do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną połączoną z żółtkiem. Na wierzchu posypać tartym serem, a także pokrojoną w plasterki papryką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C ok. 30 minut. Smacznego!
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29/ 760 98 51
fax/+48 29/ 760 98 41
Comment ajouter un avis?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 2 ocen.