bułka tarta (60 %) (mąka PSZENNA, drożdże, sól), cebula¹ (14 %), białko JAJA kurzego, sól jodowana, mineralna sól potasowa, majeranek, skrobia, papryka¹ (1,5 %), pieprz (1,4 %), czosnek¹ (1,1 %), olej kukurydziany, ekstrakt drożdżowy, sól, ¹Uprawiane w sposób zrównoważony
Kompozycja bułki tartej, cebuli, czosnku oraz przypraw do przygotowania gołąbków bez zawijania.
nowy lepszy skład
ten sam smak, gwarantujemy sposób na urozmaiconą dietę, doskonały smak, bez barwników, bez konserwantów
Knorr
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Fix gołąbki bez zawijania.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotuj:
500 g mięsa mielonego
pół główki małej kapusty
1 torebkę ryżu
1 mały koncentrat pomidorowy
3 łyżki oleju
500 ml wody
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1) Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobno kapustę. Kapustę wymieszaj z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
2) Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej głębokiej patelni. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 ml), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
3) Duś pod przykryciem na średnim ogniu ok. 30 min. od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 ml) w zależności od potrzeb. Gołąbki podawaj z ugotowanymi ziemniakami. Udekoruj natką pietruszki.
Rada:
1) Jeżeli mięso mielisz w domu, możesz też zmielić kapustę, nie trzeba jej będzie szatkować.
2) Jeśli chcesz, aby kapusta była bardziej miękka, możesz ją sparzyć przez 10 min.
Roślinna inspiracja:
1) Zamień mięso mielone na 400 g ugotowanej i zmielonej białej fasoli.
2) Gołąbki będą smakować znakomicie w towarzystwie puree z batatów, polanych sosem pomidorowym.
Saszetka