oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (lecytyny (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), preparat serwatkowy (MLEKO), sól (0,2%), aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny), Zawartość tłuszczu 72%
najlepsza do pieczenia i smażenia, bez konserwantów
Kasia
Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C
Babka ucierana
Czas przygotowania: 60 minut
Czes pieczenia: 40 minut
Składniki:
1 kostka do pieczenia Kasia (250 g), jajko 4 szt., mąka 350 g, cukier 250 g, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 opakowanie zapachu arakowego, dwie garści namoczonych i odsączonych rodzynek.
Sposób przygotowania:
1. Miękką Kasię utrzyj dokładnie z cukrem.
2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
3. Do masy dodawaj po jednym jajku i łyżce mąki, ciągle ucierając, aż wyczerpią się składniki.
4. Na koniec dodaj zapach arakowy i rodzynki.
5. Formę babkową o średnicy około 20 cm posmaruj Kasią i obsyp mąką.
6. Ciasto przełóż do formy i piecz około 40 minut w 180°C.
7. Po upieczeniu pozostaw ciasto jeszcze na 10 minut w wyłączonym piekarniku.
Owijka
Upfield Polska Sp. z o.o.
ul. Żwirki i Wigury 14
02-092 Warszawa
Polska