épices pour tarte aux pommes
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1284/307 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 2,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 54 g |
w tym cukry | 36 g |
Białko | 3,0 g |
Sól | 0,05 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Składniki: 450 g mąki, 300 g masła, 150 g cukru pudru, 2 żółtka, szczypta soli, 1,5 kg kwaśnych jabłek, 150-200 g cukru, 80 g rodzynek, 1 łyżka tartej bułki, masło i mąka do formy, cukier puder do posypania, 1/2 łyżki Przyprawy do szarlotki Kamis.
Przygotowanie:
1. Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i solą. Dodaj masło, żółtka i szybko zagnieć ciasto. Podziel na 2 części, uformuj kulę, owiń folią i wstaw do lodówki.
2. Prostokątną blachę posmaruj masłem i posyp mąką. Po 30 minutach wyjmij 1 część ciasta, rozwałkuj i wyłóż nim blachę. Ponakłuwaj widelcem i piecz 10-15 minut w temp. 200°C.
3. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki i przesmaż z cukrem. Do jabłek dodaj przyprawę, rodzynki i wymieszaj.
4. Podpieczone ciasto posyp tartą bułką i rozłóż na nim masę jabłkową. Na masę zetrzyj na tarce z dużymi otworami drugą część ciasta i piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.
5. Upieczoną szarlotkę posyp cukrem pudrem.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
Comment ajouter un avis?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 1 oceny.