assaisonnement pour poisson
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 902/214 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 34 g |
w tym cukry | 33 g |
Białko | 8,0 g |
Sól | 42,0 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Składniki (dla 4 osób): 4 filety z łososia (po ok. 200 g), 8 łyżeczek soku z cytryny, 700 g ziemniaków pokrojonych w cienkie plastry, 500 g świeżego szpinaku (lub 250 g mrożonego w liściach), 0,5 l bulionu drobiowego, 80 ml śmietanki 18%, olej, produkty Kamis: 2 łyżeczki Przyprawy do ryb, 4 łyżeczki Czosnku granulowanego.
Przygotowanie:
1. Każdy filet posyp 1/2 łyżeczki przyprawy, polej 1 łyżeczką soku z cytryny, i 1 łyżką oleju. Odstaw w chłodne miejsce na pół godziny.
2. Filety ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku z funkcją grill w temp. 250°C przez 15 minut.
3. Na patelnię wlej 4 łyżki oleju, wrzuć ziemniaki i smaż 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
4. Wlej bulion, dodaj czosnek, szpinak i gotuj, aż szpinak i ziemniaki będą miękkie. Dodaj śmietankę.
5. Łososia podawaj ułożonego na warstwie ziemniaków ze szpinakiem i polanego 1 łyżeczką soku z cytryny.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na: