filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* -Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie FAO 27. III d) (55% ryby przed sterylizacją), sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (17%), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia modyfikowana kukurydziana, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, mieszanka przypraw, naturalny aromat papryki.
*H/K/M - w zależności od użytych składników: patrz przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym.
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu: |
---|---|
wartość energetyczna | 750 kJ/180 kcal |
tłuszcz | 13 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,9 g |
węglowodany | 3,8 g |
w tym cukry | 3,5 g |
białko | 12 g |
sól | 0,88 g |
Podane wartości odżywcze mogą ulegać naturalnym wahaniom. |
Ryba : | Zawiera |
Gorczyca : | Zawiera |
Pszenica : | Zawiera |