Ekologiczne orzechy pekan zaliczane są do jednych z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Podobne do orzechów włoskich, charakteryzują się maślanym posmakiem i aromatem, pozbawionym goryczki. Wypiekom nadają korzenny smak. Można je stosować jako dodatek do ciast orzechowych, keksów, tortów oraz deserów lodowych. Doskonale smakują również jako samodzielna przekąska.
ekologiczne orzechy pekan 100 %.
Wartość energetyczna - 2949 kJ/716 kcal
Tłuszcz - 71 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,4 g
Węglowodany - 7,2 g
w tym cukry - 4,5 g
Błonnik - 6,0 g
Białko - 8,5 g
Sól - 0 g
Ekologiczne orzechy pekan zaliczane są do jednych z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Podobne do orzechów włoskich, charakteryzują się maślanym posmakiem i aromatem, pozbawionym goryczki. Wypiekom nadają korzenny smak. Można je stosować jako dodatek do ciast orzechowych, keksów, tortów oraz deserów lodowych. Doskonale smakują również jako samodzielna przekąska.