Zapach domowego ciasta, smak pysznych pierogów, aromat delikatnych naleśników przywodzą na myśl wspomnienia z dzieciństwa i radosne chwile spędzone wspólnie przy rodzinnym stole.
Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni.
Dzięki najlepszym ziarnom oraz najwyższym standardom produkcji, możesz być pewna, że mąka Basia jest zawsze biała i puszysta.
najlepsza do pierogów, doskonała do pierogów, klusek, sosów
Basia
Mąka pszenna typ 500
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Pierogi ruskie
- 3 szklanki mąki Basia
- 1 szklanka ciepłej wody
- 1 łyżka ciepłego masła
- ½ łyżeczki soli
- 700 g ugotowanych, zmielonych ziemniaków
- 300 g twarogu
- 2 cebule
Z mąki Basia, wody, masła i soli wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Podziel je na mniejsze części, każdą z nich rozwałkuj na cienki placek i wytnij szklanką kółka. Pokrój drobno cebulę i zeszklij na maśle, a następnie wymieszaj z ziemniakami, pokruszonym twarogiem i dopraw tak jak lubisz. Po nałożeniu farszu dokładnie zlep brzegi. Wrzucaj pierogi do wrzącej wody i gotuj ok. 3-4 minuty.
Torebka
Polska
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań