épices au ragoût
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 957/229 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 7,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 20 g |
w tym cukry | 19 g |
Białko | 12 g |
Sól | 43,0 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Składniki (dla 3-4 osób): 600 g mięsa wołowego, 200 g pieczarek, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 1,5 łyżki mąki, olej do smażenia, 1 łyżka Przyprawy do gulaszu Kamis.
Przygotowanie:
1. Wołowinę pokrój w kostkę, cebulę w plastry i obsmaż na gorącym oleju. Składniki przełóż do garnka, zalej 2 szklankami wody, dodaj 1 łyżkę przyprawy do gulaszu, duś na małym ogniu ok. 1 godzinę (w razie potrzeby dodaj wody).
2. Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w kostkę, dodaj do mięsa i duś wszystko kolejne ok. 30 minut (do miękkości mięsa).
3. Mąkę wymieszaj z 1/3 szklanki wody, ciągle mieszając, dodaj do sosu i zagotuj. Dopraw do smaku przyprawą do gulaszu.
4. Podawaj z kaszą i sałatką z ogórków kiszonych.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na: