gâteaux de riz avec onagre et graines de lin
Wafle ryżowe z wiesiołkiem i siemieniem lnianym to wafle wypiekane z pełnych ziaren naturalnego ryżu brązowego z dodatkiem nasion wiesiołka, maku i siemienia lnianego. Wyjątkowy sposób wypieku bez tłuszczu powoduje, że ilość substancji odżywczych zawartych w ziarnach nie ulega znacznemu zmniejszeniu. Nasiona wiesiołka są naturalnym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT), w tym kwasu GLA, biorących udział w prawidłowym przebiegu procesów przemiany materii. Niezwykłe właściwości lecznicze wiesiołka znane są już od stuleci. Wafle ryżowe z wiesiołkiem i siemieniem lnianym SONKO zawierają kwasy tłuszczowe Omega 3 i Omega 6 w korzystnych dla zdrowia proporcjach. Są źródłem błonnika pokarmowego, który sprzyja poprawnemu funkcjonowaniu układu trawiennego. To doskonała, pełnoziarnista przekąska i produkt naturalnie bezglutenowy.
ryż brązowy (82,4%), granulat kukurydziany (mąka kukurydziana, olej rzepakowy), siemię lniane (3%), kasza gryczana nieprażona, nasiona maku, sól, nasiona wiesiołka (0,5 %).
Wartości odżywcze |
|||
Wartość odżywcza |
na 100 g |
na porcję (1 wafel = ok. 9,3 g) |
% RWS w porcji |
Wartość energetyczna |
1612 kJ 381 kcal |
151 kJ 36 kcal |
2 % |
Tłuszcz, w tym: |
3,9 g |
0,4 g |
1% |
- kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7 g |
0,1 g |
< 1% |
Węglowodany, w tym: |
75, 0 g |
7,0 g |
3% |
- cukry |
0,8 g |
0,1 g |
< 1% |
Błonnik |
4,9 g |
0,5 g |
|
Białko |
9,0 g |
0,8 g |
2% |
Sól |
0,76 g |
0,07 g |
1% |
Niacyna |
4,2 mg (26%*) |
0,39 mg |
|
Fosfor |
269 mg (39%*) |
25,0 mg |
|
Magnez |
125 mg (33%*) |
11,6 mg |
RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wafle ryżowe z wiesiołkiem i siemieniem lnianym to wafle wypiekane z pełnych ziaren naturalnego ryżu brązowego z dodatkiem nasion wiesiołka, maku i siemienia lnianego. Wyjątkowy sposób wypieku bez tłuszczu powoduje, że ilość substancji odżywczych zawartych w ziarnach nie ulega znacznemu zmniejszeniu. Nasiona wiesiołka są naturalnym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT), w tym kwasu GLA, biorących udział w prawidłowym przebiegu procesów przemiany materii. Niezwykłe właściwości lecznicze wiesiołka znane są już od stuleci. Wafle ryżowe z wiesiołkiem i siemieniem lnianym SONKO zawierają kwasy tłuszczowe Omega 3 i Omega 6 w korzystnych dla zdrowia proporcjach. Są źródłem błonnika pokarmowego, który sprzyja poprawnemu funkcjonowaniu układu trawiennego. To doskonała, pełnoziarnista przekąska i produkt naturalnie bezglutenowy.
bez glutenu;
z siemieniem lnianym;
wysoka zawartość magnezu;
źródło niacyny
Nasze wafle ryżowe to produkowane z pełnoziarnistego ryżu brązowego chrupiące krążki. Wypiekamy je od wielu lat według autorskiej receptury i wzbogacamy o wyselekcjonowane ziarna i wartościowe składniki, takie jak pestki dyni, ziarna słonecznika czy nasiona wiesiołka. Wafle z powodzeniem zastępują tradycyjne pieczywo i są pyszną bazą kanapek, zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej. Oddajemy w Twoje ręce różnorodne warianty smakowe tej bezglutenowej przekąski. Poznaj doskonały smak każdej z nich i podziel się nią z najbliższymi.
- składniki pochodzenia naturalnego
- Produkt bezglutenowy
- Źródło błonnika pokarmowego
- Wypiekane z naturalnego ryżu brązowego
- Wzbogacone różnorodnymi dodatkami
- Smaczna i chrupiąca alternatywa dla tradycyjnego pieczywa
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie zawiera 14 porcji produktu (14 wafli).
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce
Comment ajouter un avis?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 4 ocen.
- SA106 , 2021-03-29 19:36:52Najlepsze wafle ryżowe ze wszystkich, jakie próbowałem
- asz , 2013-07-17 12:44:58Produkt pyszny, zdrowy, rewelacyjna jakość.