Pewne potrawy i produkty towarzyszą człowiekowi od najdawniejszych czasów i trudno dziś sobie bez nich wyobrazić nasze życie. Już w starożytności szynka odgrywała szczególna rolę podczas wszelkiego rodzaju uroczystych przyjęć i świątecznych biesiad. Jest również niezbędnym elementem polskiej tradycji i kultury kulinarnej. Sokołów sięgając do tej tradycji przygotował Szynkę Świąteczną. Jest ona wytwarzana z najwyższej jakości szynki wieprzowej. Jest produktem, który wystarczy wyjąć z opakowanie i włożyć do piekarnika, by otrzymać pyszne, wykwintne danie. Przed zapiekaniem można ją również posypać specjalną kompozycją przypraw, które są dołączone do opakowania.
Szynka Świąteczna to szynka wieprzowa w sosie własnym, parzona, niewędzona, z okrywą tłuszczową i skórą od strony wierzchniej, w osłonce niejadalnej. Szynka Świąteczna to produkt, którego nie może zabraknąć na polskim stole!
Mięso wieprzowe (82%), woda, sól, glukoza, substancja konserwująca: azotyn sodu E250.
energia: 720 kJ/173 kcal
tłuszcz 11 g
- w tym kwasy nasycone 4,2 g
węglowodany 2,4 g
- w tym cukry 1,3 g
białko 16 g
sól 1,6 g
Możliwa obecność: zbóż zawierających gluten, selera, gorczycy, soi, mleka (łącznie z laktozą).
Pewne potrawy i produkty towarzyszą człowiekowi od najdawniejszych czasów i trudno dziś sobie bez nich wyobrazić nasze życie. Już w starożytności szynka odgrywała szczególna rolę podczas wszelkiego rodzaju uroczystych przyjęć i świątecznych biesiad. Jest również niezbędnym elementem polskiej tradycji i kultury kulinarnej. Sokołów sięgając do tej tradycji przygotował Szynkę Świąteczną. Jest ona wytwarzana z najwyższej jakości szynki wieprzowej. Jest produktem, który wystarczy wyjąć z opakowanie i włożyć do piekarnika, by otrzymać pyszne, wykwintne danie. Przed zapiekaniem można ją również posypać specjalną kompozycją przypraw, które są dołączone do opakowania.
Szynka Świąteczna to szynka wieprzowa w sosie własnym, parzona, niewędzona, z okrywą tłuszczową i skórą od strony wierzchniej, w osłonce niejadalnej. Szynka Świąteczna to produkt, którego nie może zabraknąć na polskim stole!
Szynka wieprzowa w sosie własnym, z okrywą tłuszczową i skórą od strony wierzchniej, parzona, niewędzona, w osłonce niejadalnej.
SOKOŁÓW jest jednym z największych producentów mięsa i przetworów w Centralno-Wschodniej Europie i jednym z czołowych liderów branży w Polsce. Od lat wyznacza standardy i jest prekursorem zmian w branży przetwórstwa mięsnego. Dzięki konsekwentnym i skutecznym działaniom, przywiązywaniem szczególnej uwagi do standardów bezpieczeństwa wyrobów, marka ”SOKOŁÓW” jest najbardziej znaną i najchętniej kupowaną marką produktów mięsnych w Polsce.
Temperatura przechowywania od +1°C do +6°C
Przygotować szynkę: mięso wyjąć z opakowania i ułożyć na blasze do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 100°C i piec 90 minut. Następnie szynkę wyjąć, rozciąć osłonkę, zdjąć siatkę i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać mieszanką przypraw, która znajduje się w saszetce wewnątrz pudełka, i wstawić ponownie do piekarnika, tym razem rozgrzanego do temp. 200°C. Piec przez 15 minut. Wyjąć i pokroić w plastry.
Szynka w folii i siatce + ozdobny kartonik
PL
"SOKOŁÓW" S.A.; Al. 550-lecia 1; 08-300 Sokołów Podlaski