Wędlina wyprodukowana z mięsa wieprzowego z dodatkiem dziczyzny i przypraw, podsuszana. Produkt nawiązujący do wędlin staropolskich z wyczuwalnym charakterystycznym smakiem jałowca oraz mieszanki przypraw takich jak: gałka muszkatołowa, pieprz, czosnek i kminek.
Mięso (100g wyprodukowano ze 120g mięsa wieprzowego i 13g mięsa jelenia), sól spożywcza, pieprz, jałowiec(0,3%), czosnek, cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu
energia: 1217 kJ/293 kcal
tłuszcz 22 g
- w tym kwasy nasycone 8,8 g
węglowodany 0,7 g
- w tym cukry 0,5 g
białko 23 g
sól 2,4 g
Nie zawiera składników alergizujących, nie zawiera składników GMO, przeznaczona dla ogółu konsumentów do bezpośredniego spożycia. Produkt oznaczony znakiem przekreślonego kłosa.
Wędlina wyprodukowana z mięsa wieprzowego z dodatkiem dziczyzny i przypraw, podsuszana. Produkt nawiązujący do wędlin staropolskich z wyczuwalnym charakterystycznym smakiem jałowca oraz mieszanki przypraw takich jak: gałka muszkatołowa, pieprz, czosnek i kminek.
Kiełbasa wieprzowa z dziczyzną, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, podsuszana, w osłonce niejadalnej.
Tworzący się na powierzchni batonu biały nalot (efekt krystalizacji składników mięsa) jest naturalną cechą wędlin suchych i podsuszanych.
Temperatura przechowywania od +1°C do +25°C
Polska
"SOKOŁÓW" S.A.; Al. 550-lecia 1; 08-300 Sokołów Podlaski
"SOKOŁÓW" S.A.; Al. 550-lecia 1; 08-300 Sokołów Podlaski