SKŁADNIKI
soczewica \n czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczna \n soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga \nnawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga \ndoskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych \nprzekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. \n
SPOSÓB \n PRZYGOTOWANIA
uprzednio \n wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje \nwody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ \n ODŻYWCZA W 100 g
Wartość \n energetyczna - 1241 kJ / 296 kcal
Tłuszcz \n - 1,1 g,
\nw \n tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany \n - 30 g,
\nw \n tym cukry - 2,0 g
Białko \n - 26 g
Sól \n - 0,02 g
ZALECANE \n WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać \n w suchym i chłodnym miejscu.
\nstyle=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>SKŁADNIKI
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-language: PL; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\";\'>soczewica
czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-language: PL; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\";\'>
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-language: PL; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\";\'>OPIS:
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-language: PL; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\";\'>Ekologiczna
soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga
nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga
doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych
przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw.
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-language: PL; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\";\'>
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-language: PL; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\";\'>uprzednio
wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje
wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Wartość
energetyczna - 1241 kJ / 296 kcal
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Tłuszcz
- 1,1 g,
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Węglowodany
- 30 g,
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>w
tym cukry - 2,0 g
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Białko
- 26 g
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Sól
- 0,02 g
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-language: PL; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\";\'>
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
face=\"Calibri\">