Składniki: sok z czerwonej porzeczki ekologiczny 100%.
Sok z czerwonej porzeczki jest niezwykle cennym źródłem wielu witamin z grupy B (niacyna, kwas foliowy, tiamina), wysokiej zawartości witaminy C oraz wapnia, potasu, magnezu, żelaza. Owoce te posiadają niski indeks glikemiczny i bogactwo pektyny, a więc regulują poziom cukru we krwi oraz stabilizują cholesterol i nadciśnienie tętnicze. Są źródłem antyoksydantów, które chronią organizm przez uszkodzeniami na poziomie komórkowym. Ponadto sok z czerwonej porzeczki wspomaga funkcjonowanie jelit w zachowaniu równowagi bakteryjnej, a także niweluje wszelką ich dysbiozę. Wysoka zawartość witaminy C wzmacnia odporność i utrzymuje organizm w dobrej kondycji. Czerwone porzeczki działają moczopędnie, dzięki czemu zalecane są w leczeniu stanów zapalnych układu moczowego. A także neutralizują niestrawność spowodowaną zbyt małą ilością soków trawiennych.
Pasteryzowany, nieklarowany. Wyciśnięty metodą tradycyjną. Osad na dnie jest zjawiskiem naturalnym.
PRODUKT ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO.