Farsz: ser twarogowy półtłusty 59,5%, cukier, jaja, kasza manna; Ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól.
Wartość odżywcza w 100g produktu: 791kJ/189kcal; tłuszcze 3,5g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0g; węglowodany 23,89g, w tym cukry 6,17g; białko 12,18g; sól 0,4g.
Sposób przygotowania:
Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)
Smażenie: Nie poleca się smażenia z uwagi na charakter wyrobu.
Kuchenka mikrofalowa: Nie poleca się podgrzewania w mikrofali z uwagi na zastosowanie ekologicznych składników i wynikającą stąd podwyższoną obecność witamin, mikroelementów i flawonoidów. Mikrofalówka spowoduje ich zniszczenie.
Poleca się podawanie na ciepło, polane roztopionym masłem lub śmietaną/jogurtem naturalnym. Można posypać cukrem.